Сочен свински джолан

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
934
1k
1
10/09/2017
"Сочен и лесен за приготвяне - това е перфектният джолан!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106 768
  • Преглеждания за месеца1555
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се измива и се слага в тенджерата под налягане, като се залива се с вода. Добавя се 150 мл вино, дафиновите листа, няколко зърна бахар и черен пипер и малко сол. Слага се на огъня и от завирането се вари около 30-40 минути.

В малко олио се запържват лукът и морковът, нарязани на кубчета. Прибавят се картофите, също нарязани на едри кубчета и чесъна. Пържи се още малко и се разбърква.

Свареният джолан се слага в средата на малка тавичка и се поръсва с червения пипер, като отгоре се намазва с малко олио. Картофите се сипват отстрани около джолана. Прибавя се два черпака от бульона, в който се е варило месото.

Тук-там се слага по една лъжица от доматите.

Ястието се слага в загрята фурна и се готви още 30 минути на 180 градуса. Два-три пъти джоланчето се облива с лъжица от соса.

По желание се поръсва с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Evgeni
Evgeni
14.08.2019 16:13
Готви се манджичката. Бульона има вкус на пилешка супа и е станал доста добре на сол. Надявам се след 30 минути да стане добре и манджата. Ще пратя снимка, като се опече.
0
0