Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко кълцано по родопски

Телешко кълцано по родопски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Телешко кълцано по родопски3 / 3
10/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Страхотна родопска рецепта с телешко и пъстри зеленчуци, която определено ще ви стане любима!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • лук - 3 глави кромид
  • чушки - 3 бр. червени
  • патладжани - 2 бр. средно големи
  • домати - 2 бр. средно големи
  • магданоз - 2 - 3 с.л нарязан
  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • сирене - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете патладжана на кръгове. Посолете го и оставете за около 40 минути настрана.

Нарежете телешкото месо на хапки. Загрейте част от олиото в тиган на умерена температура и изпържете телешките хапки до златисто за около 15 минути.

Посолете и добавете една чаена чаша вода. Захлупете с капак и задушете месото до пълно омекване, като разбърквате периодично или около 30 минути.

Междувременно нарежете почистените предварително лук и чушки на едро. Нарежете патладжана на кубчета. Настържете доматите.

Изпържете патладжана в предварително загрято олио за около 15 минути. Извадете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Запържете лука и чушките до омекване или около 15 минути.

Добавете настърганите домати, патладжаните и месото. Оставете на котлона още около 5 минути. При готовност поръсете с нарязан магданоз и настъргано сирене.

Адаптирано от Меню

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: