Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Фарширована печена пъстърва

Фарширована печена пъстърва

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Фарширована печена пъстърва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Едва ли има по-вкусен начин за приготвяне на пъстърва"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 изчистени
  • хляб - 2 филии сух
  • домати - няколко сушени доматчета
  • маслини - 10 броя, без костилки
  • орехи - 80 г натрошени
  • зехтин
  • сол
  • лимони - 1 брой
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и подсушете пъстървите и ги овкусете от вън и вътре със сол и черен пипер.

Направете средата на филиите хляб на трохи. Към хлебните трохи добавете накълцаните ситно домати и маслини, орехи и малко подправка за риба.

Разбърквайки добавете и малко зехтин. Фаршировайте рибата с по-голямата част от тази смес. Подредете ги в тава, застлана с алуминиево фолио и намаслена.

Върху пъстървите направете по 2-3 прореза, в които трябва да сложите по резенче лимони.

Разпределете останалата смес отгоре и сложете рибите да се пекат за 20-25 минути или докато пъстървите са напълно готови.

Фаршированата печена пъстърва поднесете с малко скълцан пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
514
46
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

fti4ka
fti4ka
Превеждайте ,ПРАВИЛНО.За запалените почитатели на риба-рибата се чисти и пълни(ФАААААРШИРОВО)откъм гърба .Става по интересна и събира повече плънка(ФАРШ).Плънката да се запърже предварително.
15.06.2013 22:08
3
Милена
Милена
Страхотна рецепта - и плънката и рибата стават невероятни. Аз нямах орехи и сложих лешници, и се получи много добре.
19.04.2013 08:43
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Според мен най-подходяща българска дума за това е "пълня", защото именно това означава "фаршировам"- да напълниш риба, пиле, пиперки с някаква смес от ситно нарязани продукти. Ако е месо, се реже, пълни се с каквото трябва и се зашива. Ако греша, нека автора се включи с разяснение.
29.03.2013 15:52
7
Джо
Джо
Фаршироване

Пълнене със смлени или ситно нарязани зеленчуци, месо, риба. Фаршироват се пиперки патладжани, домати, картофи и др.
това намерих за странната дума......
29.03.2013 15:12
1
на баба ти фаршировката
на баба ти фаршировката
Абе каква е тази дума "фаршировам"? Никога досега не съм я чувала. И в интернет нямаше почти нищо написано, само попаднах на писания във форуми, където хората казват, че всъщност думата е руска и означава "напълвам". То и материали имаше в нета предимно на руски. Няма ли подходяща българска дума, ами все с тези увъртяни чуждици????
25.03.2013 17:11
3
байник
байник
тази плънка ..... НЕВЕРОЯТНА ВКУСНОТИЯ !!!!!
04.03.2013 14:16
1