Начин на приготвяне
Почистете и подсушете пъстървите и ги овкусете от вън и вътре със сол и черен пипер.
Направете средата на филиите хляб на трохи. Към хлебните трохи добавете накълцаните ситно домати и маслини, орехи и малко подправка за риба.
Разбърквайки добавете и малко зехтин. Фаршировайте рибата с по-голямата част от тази смес. Подредете ги в тава, застлана с алуминиево фолио и намаслена.
Върху пъстървите направете по 2-3 прореза, в които трябва да сложите по резенче лимони.
Разпределете останалата смес отгоре и сложете рибите да се пекат за 20-25 минути или докато пъстървите са напълно готови.
Фаршированата печена пъстърва поднесете с малко скълцан пресен копър.
Коментари
Пълнене със смлени или ситно нарязани зеленчуци, месо, риба. Фаршироват се пиперки патладжани, домати, картофи и др.
това намерих за странната дума......