Пълнен заек с гъби и ориз

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542771792062
13/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
15
"Толкова крехко изглежда, че вече отваряме бутилка бяло винце"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • ориз - ½ ч.ч.
  • гъби - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите, гъбите и оризът се запържват за 10 минути в тиганче, добавя се 1 ч.ч. вода, сол и се вари за още 5 минути.

Заекът се пълни с тази плънка и се зашива. Намазнява се хубаво по цялото тяло с олио и се втрива червен пипер.

Залива се с 1 ч.ч. бира и 1 ч.ч. вода и се изпъва в тавата, в която ще се пече. Завива се във фолио и се пече 3 часа на 220 градуса без да се пипа.

5 минути преди третия час се проверява, ако се отделя месото от кокала се изключва и изважда от фурната след 5 минути, за да не изсъхва пълнения заек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: