Пълнен заек с гъби и ориз

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
15
"Толкова крехко изглежда, че вече отваряме бутилка бяло винце"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • ориз - ½ ч.ч.
  • гъби - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите, гъбите и оризът се запържват за 10 минути в тиганче, добавя се 1 ч.ч. вода, сол и се вари за още 5 минути.

Заекът се пълни с тази плънка и се зашива. Намазнява се хубаво по цялото тяло с олио и се втрива червен пипер.

Залива се с 1 ч.ч. бира и 1 ч.ч. вода и се изпъва в тавата, в която ще се пече. Завива се във фолио и се пече 3 часа на 220 градуса без да се пипа.

5 минути преди третия час се проверява, ако се отделя месото от кокала се изключва и изважда от фурната след 5 минути, за да не изсъхва пълнения заек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: