Начин на приготвяне
Сваряваме ригатоните в подсолена вода, варим за 10 минути и отцеждаме в купа, като запазваме водата, в която се е варила. Поръсваме с малко олио да не залепва.
В тиган се загрява половината масло и олио. Сипваме нарязан лук и скилидки чесън, добавя се половин черпак от водата, в която се е варила пастата и задушаваме за кратко.
Пилешките дробчета се нарязват на едри парчета, поръсваме със сол, черен пипер и брашното. Разбъркваме с ръце да полепне отвсякъде и прибавяме в тигана.
Запържват се на умерен огън, като непрекъснато се обръщат от всички страни. След 3 минути сипваме още 2 черпака от водата. Овкусяваме с малко сол, черен пипер и риган.
Връщаме ригатоните в тигана и оставяме да поври тихо за минута-две. Прибавя се останалото масло, разбърква се и сваляме от котлона.
Сервираме порция в чиния, поръсена с настърган кашкавал и чаша бяло вино.
Толкова е вкусно, че ще си сипете още една порция.
Ригатоните с пилешки дробчета са готови.