Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с пилешки дробчета

Ригатони с пилешки дробчета

Ригатони с пилешки дробчета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Перфектното допълнение и за бира, и за винце - опитайте и ще останете доволни"

Необходими Продукти

  • ригатони - 200 г
  • пилешки дробчета - 350 г
  • лук - 1 глава
  • скилидки чесън - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • масло - 40 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • кашкавал - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ригатоните в подсолена вода, варим за 10 минути и отцеждаме в купа, като запазваме водата, в която се е варила. Поръсваме с малко олио да не залепва.

В тиган се загрява половината масло и олио. Сипваме нарязан лук и скилидки чесън, добавя се половин черпак от водата, в която се е варила пастата и задушаваме за кратко.

Пилешките дробчета се нарязват на едри парчета, поръсваме със сол, черен пипер и брашното. Разбъркваме с ръце да полепне отвсякъде и прибавяме в тигана.

Запържват се на умерен огън, като непрекъснато се обръщат от всички страни. След 3 минути сипваме още 2 черпака от водата. Овкусяваме с малко сол, черен пипер и риган.

Връщаме ригатоните в тигана и оставяме да поври тихо за минута-две. Прибавя се останалото масло, разбърква се и сваляме от котлона.

Сервираме порция в чиния, поръсена с настърган кашкавал и чаша бяло вино.

Толкова е вкусно, че ще си сипете още една порция.

Ригатоните с пилешки дробчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: