Ябълков пай с масло

Мария СимоваМария СимоваГуру112557106314
21/09/2017
"Пай с масло - пай за душата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 157
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пухкав крем.

Отделно разбийте мекото масло, захарта и прибавете жълтъците 1 по 1 при непрекъснато бъркане с миксер.

Към тях добавете предварително смесените пресято брашно, бакпулвер и ванилия, разбъркайте. Обединете двете смеси бавно и внимателно бъркайки сместа с шпатула отдолу нагоре.

В намазана с масло и леко посипана тава с брашно сипете половината смес. Върху нея настържете две почистени от кората ябълки и сипете останалата смес върху тях.

Почистете и нарежете третата ябълка на тънки резени и потопете резените в сместа. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност, като проверявате за нея с клечка за зъби.

Изпечения пай поръсете с пудра захар по желание.

Най-вкусен е охладен!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анелия Ганчева
Моля,уточнете в какъв размер тава печете!
И извинявам се за глупавия въпрос,но съм начинаеща в сладкарството и бих искала да ми дадете съвет.По какъв начин да разстеля сместта в тавата без да ми полепва по шпатулата и ръцете?Много ми беше трудно тъй като е лепкава.В момента пека... надявам се да ми се е получило добре
0
0