Чубрикови сиренки

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф307865853
22/09/2017
"Без пържене, без изкуствени оцветители - ето я най-вкусната закуска за вашите деца "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
78 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо197 126
  • Преглеждания за месеца15291
  • Преглеждания за седмицата1940
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена78

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата със солта. Добавете чубрицата и олиото и отново разбъркайте.

Натрошете сиренето с вилица и го прибавете към яйцата.

В киселото мляко сложете 1 ч.л. сода, разбъркайте и като шупне, го изсипете при яйцата, след което отново разбъркайте.

Започнете да добавяте и брашното, но бавно и на части, като непрекъснато бъркате.

Трябва да получите много меко и почти рядко тесто.

Застелете дъното на тавичка с хартия за печене.

Гребвайте със супена лъжица от сместа и слагайте върху хартията, но на разстояние една от друга.

Сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса и печете сиренките около 20 минути.

Така приготвени сиренките стават много ароматни, лесни са за приготвяне и са чудесни за закуска.

Рейтинг

5 14
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Kiril Bosanov
Kiril Bosanov
23.06.2019 18:20
Защо никой не пише на каква фурна се пече - ниска, средна, висока?
0
0
Гергана  Георгиева
Просто прочетете рецептата до края. Там пише: " Сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса и печете сиренките около 20 минути".

Източник: Чубрикови_сиренки
0
0
Atanaska Mihailova Petrov
Количеството на сиренето не е достатъчно, трябва да бъде поне 250 грама,за препоръчване е да се направи с интегрално брашно
3
2
Гергана Жечева
Страхотна рецепта, идеална за бърза закуска!
2
0