Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Обезкостени пилешки бутчета с чесън и лайм

Обезкостени пилешки бутчета с чесън и лайм

Обезкостени пилешки бутчета с чесън и лайм
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Обещаваме ви, че не сте опитвали по-вкусно пилешко! Горещо препоръчваме на всички лакомници"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мариновани гъби - 3 с.л. от буркан
  • магданоз - 4 - 5 клончета
  • лайм - 1 бр.
  • сол
  • балсамова глазура
  • бяло вино - 2 с.л.
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обезкостете пилешките бутчета.

Мариновайте ги, като ги полеете с балсамова глазура, сока от лайм, зехтин и бяло вино. Овкусете ги със сол, риган и добавете ситно скълцаните скилидки чесън. Оставете за около 30 мин., за да се мариноват и поемат от аромата.

Загрейте грил тиган. Подредете пилешките бутчета и ги гриловайте от двете страни за около 10 минути.

Сложете бутчета в подходяща тава, поръсете с маринованите гъби и червен пипер, изсипете останалата марината и запечете в сгорещена фурна до готовност.

Готовото ястие поръсете със ситно нарязан магданоз.

Обезкостените пилешки бутчета с чесън и лайм са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: