Начин на приготвяне
Наситнете чушката и чесъна. Пармезана нарежете на тънки люспи.
В сгорещения зехтин задушете първо чушките, а след като омекнат, прибавете чесъна. Пържете за кратко и изсипете доматеното пюре, захарта и сол на вкус.
Варете на тих огън до сгъстяване, а след това сложете черния пипер и ригана и изключете котлона, без да махате съда от него, за да поеме добре соса от подправките и да се поддържа той горещ, докато се приготви пастата.
Във вряща вода с малко сол и зехтин сварете пенето според указанията на производителя.
Прехвърлете във цедка и охладете под течаща вода, а след това оставете да се отцеди добре.
Смесете пастата със соса и разпределете в чинии. Върху всяка слагайте от пармезана и накълцан пресен босилек.