Начин на приготвяне
Маята е се разтваря във водата заедно със захарта и 1 с.л. от брашното. Оставя се да шупне.
От двете яйца се отделя 1 жълтък за мазане. Останалите се разбиват. Жълтъкът се слага в чашка и се слагат 2-3 с.л. олио и се оставя.
Около 600 г от брашното се пресяват. В средата му се прави кладенче и се прибавят солта и яйцата.
Към киселото мляко (на стайна температура) се прибавят содата и оцетът и се бърка до кипване. Прибавя се към брашното, както и шупналата мая. Омесва се тесто.
От останалото брашно се прибавя към тестото, докато се получи меко тесто. Намазва се с олио и се оставя да втаса.
В намазнена тава се слага питката, оформена по желание. Оставя се да втаса за около 20 минути.
Намазва се с разбитият жълтък. Поръсва се с мак или сусам по желание. Пече се на 180 градуса за около 35-40 минути.