Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Царевичен хляб Проя

Царевичен хляб Проя

Ирена ХристоваИрена Христова
Чирак
4717871184
Царевичен хляб Проя
Снимка: Ирена Христова
3 / 6
24/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Кулинарна носталгия по вкусът на храната от едно време"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 500 г фино
  • топла вода - 600 мл
  • сода бикарбонат - 0.5 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • семена - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното в купа и добавете към него останалите сухи съставки - содата и солта. Разбъркайте.

Направете кладенче и в него сипете малко вода, като разбърквате. Добавете олиото и сипете останалата вода, като разбърквате непрекъснато.

Тестото трябва да е течно, малко по-гъсто от палачинково тесто. Покрийте тава с хартия за печене и изсипете тестото.

Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути.

Проверете готовността на хляба, като го прободете с клечка.

По желание можете да поръсите със семена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: