Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Амарант с гъби и лук

Амарант с гъби и лук

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424492506241
Амарант с гъби и лук2 / 2
26/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Киноата да отстъпи! В кухнята вече има нов крал и това е амарантът, приготвен с ароматни гъби и лук"

Необходими Продукти

  • амарант - 200 г
  • лук - 5 глави
  • гъби - 300 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Екзотично и вкусно с български подправки.

Амаранта го накисваме за 6 часа. След това го сваряваме.

В тиган с малко зехтин задушаваме първо лука, нарязан на полумесци. След като придобие кафеникав цвят, е готов. Отделяме го настрана.

В същия тиган с малко сол задушаваме гъбите. Те ще си пуснат достатъчно вода след посоляването. Аз обелих самите гъби, за да не дразни ципата.

Като поизври водата, слагаме чубрица, черен пипер, лука и амаранта.

Оставяме на тих огън за 5 минути да се овкусят отделните зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: