Начин на приготвяне
Загрейте зехтина. Сложете лука, нарязан на ситно, и бъркайте от време на време. Сипете водата и доматите от консерва. След като сместа заври, намалете температурата и оставете да къкри, докато се сгъсти. Осолете.
Покрийте кускуса с вряла вода и оставете течността да се абсорбира за 4 мин.
Разбъркайте с вилица и добавете доматите, зеления лук, микса от подправки, слънчогледовите и тиквените семки, стафидите и сиренето.
Разбъркайте добре, за да се смесят продуктите. Изчистете вътрешността на тиквичките.
Напълнете тях и чушките с кускус сместа. Покрийте ги с фолио и печете на 180 градуса за 30 мин. След това махнете фолиото и печете още 10 мин.