Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет по македонски

Омлет по македонски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Омлет по македонски
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Толкова е вкусен, че сме готови на въстание ако не оставите половината за нас"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • саздърма - 100 г
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чушките и ги нарежете на по-едро. Нагрейте олиото в тиган, добавете нарязания зеленчук и запържете до леко омекване на зеленчука.

Добавете нарязаната на кубчета саздърма и запържете за кратко.

Отделно разбийте яйцата, посолете на вкус и поръсете с черен и червен пипер.

Разбъркайте и залейте сместа в тигана, запечете омлета от двете страни до желания от вас загар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: