Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински врат с кюфтета на барбекю

Свински врат с кюфтета на барбекю

Свински врат с кюфтета на барбекю4 / 4
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"От нас да го знаете, най-вкусната гарнитура за свинския врат е кюфтетата на барбекю"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от врат
  • кайма - 1 кг свинско и телешко
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион - 1 с.л.
  • чубрица
  • чесън - на прах по желание
  • сланина - 50 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо от врат се нарязва на едри пържоли (4-5 бр). Всяка се поръсва от двете страни със сол, черен пипер, кимион и по желание с щипка чесън на прах.

Каймата се овкусява със сол, черен пипер, ронена чубрица и кимион.

Омесва се добре с ръце и заедно с пържолите оставяме в тавичка покрита с прозрачно фолио в хладилник за 2-3 часа, докато поемат аромата на подправките.

Загрява се барбекюто, като се запалват дървени въглища, отгоре се намазва с парче сланина. Нареждаме пържоли и оформените кюфтета.

Печем от двете страни до готовност и апетитен загар. Поднасяме с домашна, топла питка и чаша червено вино.

Свинският врат с кюфтета на барбекю е готов.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: