Дунавски шаран по свищовски

03/10/2017
"Сочен шаран, приготвен с толкова много любов, че ще се влюбите в него от първата хапка "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 375
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. Дунавски, около 6 - 7 кг
  • сол - 100 г
  • домати - 1.5 кг
  • олио - 300 мл
  • подправки - на вкус
  • лимони - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства внимателно от люспите и вътрешностите, после се разпорва от опашката до главата.

Рибата се натърква със солта от всички страни и се слага върху канапе от нарязани на кръгчета домати. Покрива се с част от нарязаните домати, както и с лимоните, нарязани на колелца.

Добавят се подправки на вкус - девесил, черен пипер и др., както и тайната подправка “приготвено с любов”.

Залива се с олиото и малко вода и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Поднася се с гарнитура по избор.

Източник: Илияна Никифорова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Ангелова
Истинската рецепта за дунавски шаран е следната - Нарязват се на дребно няколко глави лук, 2-3 моркова, 4-5 червени и зелени чушки Запържва се,добавя се доматен сок,магданос,девисил и други подправки по желание. Всичко това се слага в тавата и отгоре се слага шарана- може цял, може и на парчета, Отгоре се полива с олио и се пече.След опичане се залива със следната смес- 4-5 яйца и едно бурканче кисело мляко със счукан чесън и пак във фурната до готовност, Става невероятно вкусно! Тази рецепта я знам от моята свекърва.която беше невероятна готвачка. Опитайте и Вие! Няма да съжалявате! АЗ ВИНАГИ ТАКА ПРИГОТВЯМ ШАРАН ПО СВИЩОВСКИ !
0
0