Солена торта с ориз

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Солена торта с ориз
Снимка: Христилияна Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Кой е казал, че мъжете не обичат торта? Обожават, стига да е солена торта с ориз"

Необходими Продукти

  • ориз - 600 г
  • моркови - 3 бр. големи
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 5 броя
  • чушки - 10 бр. печени
  • свинско месо - 400 г
  • сол - 2 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. подправка за барбекю
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки парчета. В тиган се сипва малко олио и се слага на котлона да се загрее. След като се загрее се прибавя нарязаното месо.

Подправя се с подправката за барбекю. От време на време се разбърква. През това време печените чушки се нарязват на ивици.

Когато месото е почти готово се прибавят и нарязаните чушки. След като се изпържи хубаво месото и чушките се сваля от котлона.

Оризът се слага в тенджера и се сипва вода колкото да го покрие. След това се слага на котлона. След като кипне се оставя на котлона за около 7-8 минути и се сваля. През това време морковите също се слагат да се сварят.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Към него се прибавя свареният и отцеден ориз. Морковите също се рендосват и се прибавят към ориза и кашкавала.

В отделна купа се разбиват яйцата и те се прибавят към останалите подправки. След това се подправя със сол, черен пипер и босилек. Разбърква се хубаво.

Във форма за торта с махащ се ринг се слага 1/3 от ориза, като се притиска по дъното и стените на формата.

По средата се слага свинското месо и чушките. Отгоре се слага останалия ориз и се разпределя, така че да покрие хубаво месото и чушките.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 30-35 минути. След като е готово се оставя да изстине и тогава се маха рингът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: