Солен пай с бутер тесто

Солен пай с бутер тесто

04/10/2017
"Вкусно предложение за практични домакини, които нямат време да месят и точат"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 305
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тестото изрежете 12-14 тънки лентички. Останалото го разстелете по дъното и стените в намазнена форма с диаметър 24-26 см. Обелете доматите и само месестата част нарежете на малки кубчета.

Сложете ги в купа и прибавете чушката, тиквичката и лука, също нарязани на много ситно. Овкусете с риган, сол и разбъркайте. Изсипете сместа върху тестото и покрийте с част от рендосаната моцарела.

Наредете нарязаните на тънки филийки гъби, чоризо и поръсете с останалата моцарела. Прегънете върху сместа излишното тесто от борда. Отгоре подредете лентичките тесто и намажете с разбит жълтък.

Печете в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Наблюдавайте да не изгори и ако е нужно покрийте с фолио.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар