Цитрусов мус

Цитрусов мус1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 2 с.л. вряща
  • желатин - 2 ч.л.
  • белтък - 2 бр.
  • пудра захар - 5 с.л.
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • портокалова кора - 2 ч.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • ликьор - 1 ч.л.
  • портокали - парченца за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете водата в огнеупорен съд. Добавете желатина и разбъркайте добре с вилица до пълното му разтваряне. Оставете да се охлади.

В отделен съд разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта. Продължете да разбивате докато се разтвори.

Сложете сметаната, а след това настърганите кора и ликьор. Добавете разтворения желатин и накрая разбитите белтъци.

Разпределете количеството в 4 стъклени чаши и ги сложете в хладилника, за да се охлади мусът за около 3 часа.

Сервирайте с декорация от парченца портокал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: