Парени гевреци

NANA-DONANA-DOНовак12714
05/10/2017
"Винаги сте искали да ги опитате, а днес вече знаете как да ги приготвите и сами "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 227
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакетче суха (11 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. /+1 жълтък за намазване/
  • вода - 1 ч.ч. топла /200 г/
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто. Оставя се да втаса на топло за 20-25 минути.

През това време на котлона се загрява тенджера с вода и 2 с.л. мед.

Пт втасалото вече тесто се оформят малки топки, срязва се с нож дупчица и с ръце се разтегля геврече.

Пускат се във врящата вода за 2-3 минути, изваждат се и се нареждат в тава, заслана с хартия за печене. Мажат се с жълтък, сусам или други семена и се пекат в загрята на 200 градуса фурна.

Излизат около 16 бр. малки гевречета.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар