Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете еластично тесто, хубаво е да пресеете двата вида брашна три пъти. Намажете тестото с олио и го покрийте с кърпа, оставете на топло, за да втаса хубаво.
Разделете тестото на 3 части, от едната разточете 3 еднакви обли кори, намажете с олио и подредете една върху друга (последната не се маже).
С нож за пици направете 8 разреза по средата, но без да стигате до края, получените 8 триъгълника обърнете назад.
От другата част тесто по същия начин разделете на 3 кори, но ги разрежете на 8 отделни части, подредете ги във вътрешността на питката.
Третата част тесто разделете на една голяма топка и една малка.
Голямата хубаво загладете и сложете в центъра на питката, а малката направете на 2 фитила, усучете и поставете по края, изрежете и цифрите 2017.
Оставете питката да втаса, а през това време замесете тестото за декорация, от него изрежете букви от повода, за който е погачата.
Намажете питката с разбит жълтък, поставете буквите и поръсете със сусам. Печете в загрята фурна на 170 градуса.
Празничната погача с бяло и типово брашно е готова.