Питка с масло и сирене в хлебопекарна

05/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваНовак923
"Хем от хлебопекарната, хем мирише като на нещо, пригответо от мама "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 832
  • Преглеждания за месеца7912
  • Преглеждания за седмицата1219
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете затоплените течни съставки заедно с разбития белтък, солта и захарта. Поставете ги в казанчето на хлебопекарната. Добавете пресятото брашно и маята.

Включете хлебопекарната на дългата програма за бял хляб и я стартирайте. След като приключи месенето, извадете тестото (без да изключвате машината) и го разточете на тънка кора.

Нарежете единият край на кората на ленти с дължина 10 см, намажете кората с предварително разтопеното масло и поръсете с настърганото сирене.

Навийте на руло, а рулото на охлюв. Премахнете бъркалките, намажете казанчето с малко масло и поставете оформената питка на охлюв в него.

След като тестото покачи обема си и преди да започне печенето, намажете питката с разбития жълтък и поръсете със семената и оставете машината да си довърши програмата.

Страхотен резултат, мека на конци питка и ухае невероятно.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Галя Димитрова
Невероятно лесно и много вкусно!!!
3
0
Полина Анастасова Станчев
Страхотна рецепта, благодаря
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв