Пиле Парма

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964162533
05/10/2017
"Крехко пилешко и моцарела - вълшебна комбинация, която няма да ни омръзне да опитваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 617
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се почистват и начукват хубаво, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Гърдите се задушават за 12-15 минути в леко намазнен със зехтин тиган на слаб огън, като се обръщат.

Ивиците прошуто крудо се минават за по 30 секунди от всяка страна на грил тиган или скара. Картофите се сваряват заедно с корите.

След като изстинат се обелват и нарязват на едрички парчета. Чесънът се нарязва на не много ситно и се сотира в намазнен със зехтин тиган. След това се добавят и картофите. Копърът се нарязва на много ситно.

Когато са готови картофите се свалят от котлона и се поръсват обилно с копър. Върху пилешките гърди се слагат ивиците прошуто крудо и се слагат в тавичка. Накрая се подрежда моцарелата и всичко слага в затоплена фурна. Трябва само да се разтопи моцарелата.

Картофите се подреждат в чиния, а върху тях се слагат пилешките гърди, заедно с прошуто крудо и моцарела.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар