Начин на приготвяне
Разбърква се маята в хладка вода с 1 с. л. захар и оставяме да бухне.
Добавя се в брашното и с останалите продукти, без един жълтък, се замесва меко тесто, което оставяме 40 минути да втаса, покрито с кърпа.
Разточва се на правоъгълна кора, намазва се с олио, поръсваме с кафява захар, отгоре се поръсва с канела.
Стафидите се киснат 30 минути в коняк или друг алкохол. Отцеждат се и разпределяме върху кората . Нарязва се на 8 ленти по 2 см по дължина.
Всяка лента се навива на охлюв и нареждаме в тавичка върху хартия за печене. След 10 минути се намазва с разбит жълтък с 1 с. л. олио и печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 минути до златиста коричка. Изважда се и охлаждаме добре.
В купа се разбърква с вилица пудра захар и лимонов сок. Гъсто е и добавяме лъжичка по лъжичка вода докато се получи нужната гъстота на глазурата.
С вилица се поръсва отгоре всяко охлювче. Ухае на канела, леко кисел лимонов вкус от глазурата - толкова е вкусно, че ще си оближете пръстите!