Начин на приготвяне
Обезкостете агнешкото бутче, като оформите месото като пеперуда. Изтънете месото с чукче. Пригответе плънката, като запарите за 5 минути кускуса във врялата вода - докато течността се абсорбира.
Междувременно загрейте маслото и запържете лука. След като омекне, добавете кимиона, ядките, ябълката, захарта и маслините. Бъркайте и гответе за още 3 минути или докато ябълката омекне. Накрая разбъркайте с кускуса.
Разпределете плънката в средната част на агнешкото. Завийте рулото откъм късата страна, подсигурете го с клечки за зъби и завържете с конец през 2 см разстояние. Сложете агнешкото върху решетка в тава и го намажете с мазнина. Сложете да се пече в умерено загряна фурна за около 1 час, без да го покривате.
Смесете сока, канелата, меда и чесъна в малка купичка. Намажете агнешкото с част от ароматната смес. Върнете във фурната за още 30 минути. По време на печенето мажете агнешкото руло още няколко пъти. Готовото руло извадете и плътно завийте с фолио за 10 минути.
Междувременно разбийте царевичното брашно с малко от бульона. Сипете сместа при соса в тавата и бъркайте, като добавите и останалия сос. Поднесете нарязаното агнешко руло със соса.