Агнешко руло с кускус

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Агнешко руло с кускус1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг бут без кост
  • зехтин - 1 с.л.
  • портокалов сок - 80 мл (1/3 ч.ч.)
  • канела - 1/2 ч.л.
  • мед - 90 г (1/4 ч.ч.)
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • царевично брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. (500 мл) телешки
  • за плънката
  • кускус - 100 г (1/2 ч.ч.)
  • вода - 125 мл гореща (1/2 ч.ч.)
  • масло - 20 г
  • лук - 80 г (1 малка глава)
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • бадеми - 2 с.л. счукани
  • ябълки - 1 малка (130 г) обелена, почистена и нарязана
  • кафява захар - 1 с.л.
  • маслини - 1/4 ч.ч. (40 г) без костилки, нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете агнешкото бутче, като оформите месото като пеперуда. Изтънете месото с чукче. Пригответе плънката, като запарите за 5 минути кускуса във врялата вода - докато течността се абсорбира.

Междувременно загрейте маслото и запържете лука. След като омекне, добавете кимиона, ядките, ябълката, захарта и маслините. Бъркайте и гответе за още 3 минути или докато ябълката омекне. Накрая разбъркайте с кускуса.

Разпределете плънката в средната част на агнешкото. Завийте рулото откъм късата страна, подсигурете го с клечки за зъби и завържете с конец през 2 см разстояние. Сложете агнешкото върху решетка в тава и го намажете с мазнина. Сложете да се пече в умерено загряна фурна за около 1 час, без да го покривате.

Смесете сока, канелата, меда и чесъна в малка купичка. Намажете агнешкото с част от ароматната смес. Върнете във фурната за още 30 минути. По време на печенето мажете агнешкото руло още няколко пъти. Готовото руло извадете и плътно завийте с фолио за 10 минути.

Междувременно разбийте царевичното брашно с малко от бульона. Сипете сместа при соса в тавата и бъркайте, като добавите и останалия сос. Поднесете нарязаното агнешко руло със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: