Начин на приготвяне
Трънките накиснете във вода за няколко минути. По-добре водата да е топла. След това ги отцедете добре, преди обработката с месото.
Свинското месо почиствете и нарежете на дребни парчета. В тенджера загрейте маста. Нарязвате на много ситно скилидките чесън или още по-добре е да го смачкате на каша.
Щом маста се разтопи, прибавете свинското месо и чесъна. Пържете ги заедно, докато месото добре се запържи и хване красив кафяв загар. Пет минути преди да свалите от огъня, прибавете червения пипер, солта, черния пипер и кимиона.
Извадете месото в чинии. Върнете обратно маста на котлона и за две минути запържете в нея трънките. Внимателно отцедете от мазнината и разпределете върху месото.
Получава се нещо много интересно и вкусно.