Зелеви сармички на фурна със сос

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
10/12/2019
"Специално предложение за всички, които обожават сочни сармички "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 266
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете листата на зелката, като им отстраните кочаните. Омесете каймата с подправките и яйцето за спойка.

Измийте ориза и започнете да оформяте сармите, като взимате малко от каймата и ориза.

Завивате ги внимателно и подреждате в дълбока тава, намазнена с повече олио. Добавяте вода и още олио, ако е необходимо, и покривате с фолио. Печете във фурната за около час.

Разбивате яйцата с млякото и брашното. От горещия бульон на сармите сипвате при млечната смес, докато се изравнят температурите и заливате зелевите сармички. Запичате ги за още 10 минути.

Зелевите сармички на фурна със сос са готови.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар