Начин на приготвяне
Обелваме, измиваме и нарязваме на едри кубчета картофите, след което ги сваряваме в подсолена вода. Когато са готови, ги намачкваме с преса, добавяме суровото яйце (отново намачкваме) и овкусяваме със сол и черен пипер.
За плънката нарязваме кренвирша, кашкавала, топеното сирене и киселите краставички на кубченца. Разбъркваме ги в купа. Разделяме картофеното пюре на 4 равни части. Върху кухненско фолио разпределяме първата част (стараем се да е в правоъгълна форма).
Отгоре разпределяме от плънката и внимателно събираме краищата, като трябва да се получи руло. Повтаряме действието и с останалите 3 части пюре. Така получените 4 рула оставяме в хладилник за 1 час.
След това отстраняваме фолиото внимателно и ги подреждаме в тава, покрита с хартиено фолио. Отгоре поръсваме галетата и напръскваме с разтопеното масло. Печем до златист загар.
През това време приготвяме соса. Обелваме и нарязваме на кубчета тиквичката и я запържваме за 4-5 мин. в 1 с.л. олио. След това я прехвърляме в блендер, като добавяме и останалите продукти за соса. Пасираме.
След като рулата са се изпекли, внимателно ги разпределяме в чинии и добавяме от соса.