Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от ягоди

Конфитюр от ягоди

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Конфитюр от ягоди3 / 3
14/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
"Ако мислите, че това е обикновено ягодово сладко, лъжете се Разберете защо"

Необходими Продукти

  • ягоди - 3 кг
  • сок от касис - 2 ч.ч. прясно изцеден и прецеден
  • захар - 3 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и почистете ягодите. Подредете ги върху кърпа, за да изсъхнат.

Разполовете по-големите, а малките оставете цели. В подходящ съд ги наръсете със захарта и раздрусайте съда, така че всяка ягодка да се оваля.

Залейте ги с прясно изстискания и прецеден сок от касис. Оставете да престоят 1 ден.

На следващия ден ги сложете да се варят до сгъстяване на сиропа. Сгъстения конфитюр от ягоди разсипете в затоплени сухи бурканчета.

Затворете ги веднага и обърнете с капачките надолу. Друг начин за съхранение е да оставите разсипания конфитюр да изстине без да затваряте с капачки.

Щом се охлади, завържете гърлата на бурканите с пергамент, потопен от едната страна в ром. Така затворените буркани съхранявайте на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
41
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

милена
милена
Много интересна рецепта за ягодов конфитюр. Непременно ще се пробва :)
14.08.2012 13:30