Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишове по грузински

Свински шишове по грузински

VeliVeli
Чирак
10433
Свински шишове по грузински
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Овкусени с ароматни подправки и изпечени до съвършенство - шишчета, които препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг, обезкостен
  • лук - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • лимон - 1 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - сух
  • естрагон - сух
  • сол
  • черен пипер
  •  
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте парчето свински врат и го подсушете с кухненска хартия. Нарежете го на еднакви квадратни парчета и ги сложете в купа и ги объркайте със сухия босилек, естрагона, солчица и черен пипер на вкус.

Добавете едро нарязаните лук и домати, объркайте добре с ръце, покриите купата и я оставете в хладилник за няколко часа, или за една нощ.

В друга купа разбъркайте сока от лимона и накълцания чесън с малко черен пипер. Извадете месото и го оставете на стайна температура за половин час. Нанижете го на шишовете, като редувате с лук и домати.

Наредете шишовете да се пекат на скара или на барбекю, като от време на време ги поливате с лимоновия сок с чесъна.

Свинските шишове по грузински са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: