Начин на приготвяне
Измийте парчето свински врат и го подсушете с кухненска хартия. Нарежете го на еднакви квадратни парчета и ги сложете в купа и ги объркайте със сухия босилек, естрагона, солчица и черен пипер на вкус.
Добавете едро нарязаните лук и домати, объркайте добре с ръце, покриите купата и я оставете в хладилник за няколко часа, или за една нощ.
В друга купа разбъркайте сока от лимона и накълцания чесън с малко черен пипер. Извадете месото и го оставете на стайна температура за половин час. Нанижете го на шишовете, като редувате с лук и домати.
Наредете шишовете да се пекат на скара или на барбекю, като от време на време ги поливате с лимоновия сок с чесъна.
Свинските шишове по грузински са готови.