Начин на приготвяне
Брашното се пресява в подходящ съд, заедно със солта. Маята се разтваря в малко топла вода и се добавя към него. Добавя се постепенно и останалата вода - 500-600 мл, олиото и маслото.
Замесва се меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя на топло за около 30 минути или повече, докато удвои обема си.
Тестото се омесва като фитил, от който се оформят еднакви по големина топки, намазват се с олио и се подреждат в предварително намазнена тава.
Продуктите за заливката се смесват и разбъркват, след което се изливат равномерно върху оформените тестени топчета.
Милинките се оставят да втасат на топло за 10-15 минути, след което се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна (без вентилатор) до готовност.
След изваждане се напръскват с малко вода и се покриват с кърпа, за да си останат все така пухкави и неустоими.
Източник: Рени Дочева от Кулинарната мрежа
Пухкавите милинки на Рени са много вкусни.