Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Пухкавите милинки на Рени

Пухкавите милинки на Рени

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Пухкавите милинки на Рени
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Толкова пухкави, толкова ароматни - човек от кревата ще вдигнат, за да ги опита"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 500 мл хладка
  • мая - ½ кубче прясна
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • олио - 50 г
  • За заливка на милинките
  • сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в подходящ съд, заедно със солта. Маята се разтваря в малко топла вода и се добавя към него. Добавя се постепенно и останалата вода - 500-600 мл, олиото и маслото.

Замесва се меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя на топло за около 30 минути или повече, докато удвои обема си.

Тестото се омесва като фитил, от който се оформят еднакви по големина топки, намазват се с олио и се подреждат в предварително намазнена тава.

Продуктите за заливката се смесват и разбъркват, след което се изливат равномерно върху оформените тестени топчета.

Милинките се оставят да втасат на топло за 10-15 минути, след което се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна (без вентилатор) до готовност.

След изваждане се напръскват с малко вода и се покриват с кърпа, за да си останат все така пухкави и неустоими.

Източник: Рени Дочева от Кулинарната мрежа

Пухкавите милинки на Рени са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: