Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Гевречета със семена

Гевречета със семена

DianaDiana
Чирак
61382831
Гевречета със семена
Снимка: Diana
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Днес сме ви приготвили тези вкусни селски гевречета със семена и яйца"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3/4 ч.ч. топло
  • мая - 20 г жива
  • олио - 2 с.л.
  • мас - 3 с.л. разтопена
  • яйца - 2 бр. (1 - за намазване)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. /и още малко за доомесване/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тестото, като в подходящ съд смесите прясното мляко, маята, олиото, маста, едното яйце, солта и захарта.

Разбъркайте добре, така че да се смесят всички продукти. Прибавете брашното и омесете меко тесто. Оставете тестото да втаса за около 40 мин. до час или докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 8 топки, от тях ще получите 8 гевречета. Всяка топка разделете на 2 и направете на тънки фитили.

Сплетете ги на спирала и оформете гевречетата. Слепете добре краищата.

Подредете ги в тава, върху хартия за печене. Намажете ги с второто яйце и поръсете обилно със сусам или мак.

Печете в загряла до 180 градуса фурна за около 25 мин. или до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Бонева
Кристина Бонева
Тези гевречета сладки ли са? Много малко ми се струва захарта и все пак мисля да ги пробвам :)
05.11.2017 09:57
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Чудесно изглеждат, а и са печени.
14.03.2016 20:57
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много са хубави на външен вид предполагам и вкусни.
23.02.2016 14:01
1
1
Покажи всички подкоментари
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Тези,които правя аз ,след като се оформи геврек се пуска във вряща вода,докато геврека изплува отгоре и чак тогава ги печа.
22.02.2016 13:51
1
1
Покажи всички подкоментари