Начин на приготвяне
Пригответе тестото, като в подходящ съд смесите прясното мляко, маята, олиото, маста, едното яйце, солта и захарта.
Разбъркайте добре, така че да се смесят всички продукти. Прибавете брашното и омесете меко тесто. Оставете тестото да втаса за около 40 мин. до час или докато удвои обема си.
Готовото тесто разделете на 8 топки, от тях ще получите 8 гевречета. Всяка топка разделете на 2 и направете на тънки фитили.
Сплетете ги на спирала и оформете гевречетата. Слепете добре краищата.
Подредете ги в тава, върху хартия за печене. Намажете ги с второто яйце и поръсете обилно със сусам или мак.
Печете в загряла до 180 градуса фурна за около 25 мин. или до готовност.
Да ви е сладко!
Коментари