Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел във форма на пакетче

Щрудел във форма на пакетче

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Щрудел във форма на пакетче
Снимка: marcheva14
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Казват, че най-хубавите подаръци идват в малки пакетчета, най-вкусните щрудели също"

Необходими Продукти

  • кори за баница - около 1 пакет (500 г)
  • масло - около 150 г на стайна температура
  • ябълки - около 5 бр. средно големи
  • стафиди - 50 г
  • захар - на вкус
  • канела
  • орехи - смлени
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса; Тавичка, покрита с хартия за печене.

Ябълките се обелват, разрязват се наполовина и се почистват от семките. Оставят се настрана.

Корите се отварят и всяка кора с обратна лъжица се намазва обилно с маслото, което е със стайна температура. Гребва се с обратната страна на лъжицата и се разнася върху кората.

Всяка половинка от ябълката се разразва на тънички филийки и се поставя в центърна на кората.

Поръсва се с канела на прах, около 1 ч.л. смлени орехи и се посипва с около 1 с. л. захар и малко стафиди.

Страничната кора, примерно лявата, която се явява една трета от цялата, се прихлупва върху ябълката и отново с обратна лъжица добре се намаслява навсякъде, прихлупва се и другата кора, но добре да застъпи и първата, и също се намаслява добре с обратна лъжица.

Завива се на руло, което се получава дебело и с ръце се намаслява много добре от всички страни. Ако са фини корите, съвсем спокойно може да се завиват по две, като долната не се намаслява, а само горната.

Оформените рула се поставят в тавичката.

Щруделът се пече на 180 градуса до хубав златист загар.

След като се охлади се поръсва с пудра захар.

Щруделът във форма на пакетче е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: