Начин на приготвяне
В 100 мл хладка вода се натрошава маята със захарта, разбърква се и оставяме на топло да шупне. В тава се смесват двата вида брашно, сипва се маята, добавят се яйцето, сол, олио и останалата вода.
Разбърква се с вилица на гъста каша, добавя се по малко от брашното и се меси средно меко тесто. Не трябва да не лепне.
Тестото се оставя в тавичката, в която ще печем върху хартия за печене. Отгоре се намазва с олио и поръсва с малко брашно. Втасва за 50 минути, отпуска се и отгоре се напуква.
Не се премесва повече, а само леко се поръсва с олио и семена. Слага се в фурната на 170-180 градуса. Печем питката за 35-40 минути до готовност. Изважда се след това, покрива се с кърпа, за да е мека и да се охлади.