Начин на приготвяне
На дъното на малка дълбока тавичка карамелизирам 100 г захар, като я загрявам до златисто във фурната.
Всички кифли нарязвам на парчета (но не до основата) с дебелина около 3 см и подреждам в тавичката.
В купа разбивам яйцата и прибавям захарта, прясното мляко, ванилията. Правя смес за крем карамел.
Изсипвам яйчената смес върху кифлите. С шпатула натискам леко, за да поемат течността. По желание може да наслагате парченца краве масло най-отгоре.
Сладкишът се поставя в студена фурна и се пече на умерена температура. След около час се проверява за готовност.
Хубаво е да се направи от вечерта и на сутринта, вече охладен, може да се сервира.
За гарниране - сметана, пудра захар или друго по желание.