Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Чукнете двете яйца, добавете олиото, млякото, солта и захарта. Прибавете и маята.
Разбъркайте сместа и я изсипете при брашното. Добавете хладка вода /около 1/2 ч.ч./ и замесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.
Готовото тесто оформете на топка и завийте с найлоново фолио. Оставете тестото да втаса на топло.
Направете плънката, като натрошите сиренето и добавите ситно нарязания магданоз.
Разделете тестото на малки топки. Разточете всяка топка на малка питка.
Сложете от плънката, загърнете и оформете багетите.
Разбийте третото яйце и добавете 1 ч.л. олио. Разбийте и намажете със сместа багетите, с помощта на силиконова четка.
Посипете с ленено семе всяка багета и направете странични разрези с помощта на нож.
Подредете багетите в тава, застлана с хартия за печене, и изпечете в загрята фурна на 200 градуса.
Багетите със сирене и ленено семе са готови.
Коментари