Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Желиран чийзкейк с горски с плодове

Желиран чийзкейк с горски с плодове

Желиран чийзкейк с горски с плодове4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Ето още една причина да отидете на разходка в гората - за да наберете уханни есенни плодове"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г чаени
  • масло - 100 г
  • крема сирене - 500 г
  • кисело мляко - 200 г
  • захар - 150 г
  • желатин - 20 г на листа
  • праскови - 4 бр. от компот (за крема)
  • горски плодове - 200 г за отгоре
  • плодов желатин - 1 пликче (Аз използвах малинов)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте бисквитите на брашно и объркайте с разтопеното масло. Изсипете сместа във форма с падащо дъно и притискайки я, разпределете по дъното и част от борда.

Разбийте сиренето, киселото мляко и захарта. Пригответе желатина по указание на опаковката. Прибавете го към сместа и разбъркайте. Изсипете половината смес върху бисквитения блат.

Нарежете прасковите на малки парченца и ги разпръснете върху крема. Отгоре изсипете останалата част крем. Приберете в хладилник за 6 часа. Извадете и отгоре сложете горските плодове.

Разтворете плодовия желатин по указание на опаковката и внимателно го сипете върху плодовете. Този желатин се разтваря в 250 мл гореща вода и към него се добавя 250 мл студена вода.

Ако нямате такъв плодов желатин, може да си го приготвите със сок от компот+желатин.

Чийзкейкът отново се прибира в хладилника до стягане на плодовия желатин.

Желираният чийзкейк с горски с плодове е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
От къде се купува плодов желатин ? Не съм ползвала . В какви опаковки е , на коя фирма ? Поздрави !
10.01.2018 13:46
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#199595
Потребител#199595
Здравейте, може ли да се използва обикновен желатин, а не плодов?
10.01.2018 12:07
1
Покажи всички подкоментари
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Не чувствам неудобство да отбележа отново, че се възхищавам на визията и вкусът на поднесените ястия, Ели! Поздрави!
17.10.2017 07:47