Сладкиш с боза

Сладкиш с боза
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Знаете старата кулинарна мъдрост - сладкиш с боза задължително се поднася с боза"

Необходими Продукти

  • за блата
  • боза - 250 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пакет (5 г)
  • сладко от вишни - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • за глазурата
  • мармалад - от праскови
  • желатин - 1/2 пакетче
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре със захарта, добавя се бозата. Разбърква се добре с миксера.

Бакпулверът се пресява с брашното и се добавя към сместа. Накрая се добавя сладкото и се разбърква с лъжица.

В тава, намазана с олио и поръсена с брашно, се изсипва сместа и се пече в незагрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути - до суха клечка.

Желатинът се разтваря с водата, оставя се да набъбне. Загрява се за да стане отново течен и се прибавя към мармалада. Залива се сладкиша с така приготвената глазура и се оставя да попие 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: