Пълнени картофки с колбас и сирена

17/10/2017
"Хем ще разчистите хладилника, хем такава вкусотия ще приготвите, че всички дълго ще се облизват "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 360
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Според предпочитанията, всеки може сам да си определи каква да бъде плънката и количеството на продуктите.

Картофите се измиват много добре. Може да се опекат или сварят до полуготовност. Разрязват се по дължина по средата.

С малка лъжичка се издълбава вътрешността, за да се получи кошничка. Извадената картофена вътрешност се намачква. Морковите се сваряват и намачкват. Маслините се обезкостяват и се нарязват на парчета.

Прясното мляко, топеното, пушеното сирене и маргаринът се загряват леко, за да се разтопят. Колбасът се реже на парчета.

Смесваме всички продукти с изключение на солта и олиото. Ако ви се струва, че сместа е гъста, може да я разредите с още мляко.

В намазана с олио тавичка се поставят напълнените с горната смес леко посолени със сол издълбани картофи и се поставя върху тях сирене чедър. Може да се настърже кашкавал, а може и без нищо.

Пекат се около 15-20 минути на 230 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар