Татарско кюфте

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Татарско кюфте2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Сочното татарско кюфте се прави с бира и много мерак!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • лук - 2 глави
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно.

Кашкавалът се настъргва на едро.

Месото се смила на кайма и се омесва с лука, едно яйце, кашкавала, бирата и подправките. Оставя се да постои на хладно в продължение на 2 часа.

Оформят се големи плоски кюфтета, които се нареждат в предварително намазнена тава. В средата на всяко се прави вдлъбнатина.

Пекат се в умерена фурна.

Малко преди да напълно готови, във всяка вдлъбнатина се счупва по едно яйце.

Кюфтетата се допичат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
43
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#268223
Потребител#268223
Нещо рецептата не ми се връзва със снимката
16.07.2022 19:47
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Жал ме е за животните, но обичам месо. Също ям с удоволствие и вегетарианска храна.
17.05.2016 10:39
1
лидия
лидия
многовкуснарецепта
10.09.2014 16:04
1
1
Живко
Живко
1/10 Ужасссссссссссссс
07.01.2014 15:46
2
1
kamilata_pika
kamilata_pika
Абе, не пишете глупости, ясно е написано, че това е рецепта за една въдица, сито и малко чубрица.
15.03.2012 00:25
1
1
Покажи всички подкоментари
кремена
кремена
според авторката е за Татарско кюфте
05.03.2012 10:24
кюков
кюков
не разбрах за птиче гнездо ли е рецептата или за татарско кюфте?
04.03.2012 18:31
3