Шоколадов кекс с много шоколад

19/10/2017
"Колкото повече шоколад, толкова по-добре Съгласни ли сте?"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 284
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето, захарта, олиото и какаото се разбиват. Добавя се киселото мляко с лъжица сода.

Нутелата се бърка с топлата вода и се изсипва в сместа. Изсипва се и сметаната и брашното, към което е добавен бакпулверът и всичко се разбърква до получаване на гъста кексова смес.

Пече се в предварително загрята фурна на 150 градуса първите 5 минути, след това се допича на 180 градуса до суха клечка.

Докато се пече кексът пригответе заливката по следния начин: Сипвате сметаната в съд и слагате на котлона до заграване. Дърпате сметаната и прибавяте шоколада и какаото. Трябва да се получи малко по рядко от течен шоколад.

Когато кексът е готов изчаквате 20 минути, дупчите с вилица навсякъде и заливате.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар