Кейк с круши и целувчена глазура
Kolač sa kruškama i glazurom od puslica
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с круши и целувчена глазура

Кейк с круши и целувчена глазура

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
1961k2458236
Кейк с круши и целувчена глазура
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Кейк, който ще накара приятелките ви да хлъцнат от завист"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата маслото се разбива със захарта до получаването на пухкава смес. Към тях се добавят само жълтъците от яйцата, млякото, ванилията и пресятото брашно с бакпулвера.

Сместа се изсипва в правоъгълна тавичка, намазана с олио и набрашнена. Върху сместа се настъргват предварително почистените круши.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. Изважда се от фурната и се охлажда леко.

Белтъците се разбиват със солта на сняг /с миксер/и се добавя захарта, като се бърка леко докато захарта се разтвори.

С белтъците се покрива вече изпеченият кекс с помощта на шприц.

Запича се до златист цвят в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.

Кейкът с круши и целувчена глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: