Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с круши и целувчена глазура

Кейк с круши и целувчена глазура

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Кейк с круши и целувчена глазура2 / 2
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Кейк, който ще накара приятелките ви да хлъцнат от завист"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 160 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 120 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За покритие
  • круши - 2 узрели
  • За глазура
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 60 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата маслото се разбива със захарта до получаването на пухкава смес. Към тях се добавят само жълтъците от яйцата, млякото, ванилията и пресятото брашно с бакпулвера.

Сместа се изсипва в правоъгълна тавичка, намазана с олио и набрашнена. Върху сместа се настъргват предварително почистените круши.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. Изважда се от фурната и се охлажда леко.

Белтъците се разбиват със солта на сняг /с миксер/и се добавя захарта, като се бърка леко докато захарта се разтвори.

С белтъците се покрива вече изпеченият кекс с помощта на шприц.

Запича се до златист цвят в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.

Кейкът с круши и целувчена глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: