Сочни телешки шишчета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Сочни телешки шишчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Най-сочните и най-вкусните - не пропускайте да ги опитате"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • мляко - 1 л
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зелен пипер
  • бял пипер
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се слага в найлонов плик и се начуква леко. След това се изважда от плика и се нарязва на парченца според желаната от вас големина. Слагат се в дълбока купа и се поливат с млякото.

Съдът се покрива с фолио и в хладилник престоява поне 12 часа.

Задължително трябва да е в хладилник, за да не се пресече млякото и да се развали и телешкото месо.

Когато месото се извади от хладилника, се изцежда от млякото, и се прави на шишчета. Те се подреждат в тава едно да друго и се поръсват със сол, черен, червен, зелен и бял пипер.

Количеството на подправките е според личния вкус на всеки.

Шишчетата се подреждат върху НЕзагрята скара. Така се изпичат равномерно вън и вътре. Когато се изпекат, се поливат със сока на половин лимон, за да станат още по-сочни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: