Трипластов пай с кайма

Анелия ТерзиеваАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1587141
24/10/2017
"Ще харесате всеки от пластовете, но ще се влюбите в цялостната комбинация "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 196
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с нарязаните на ситно морков, лук. Прибавяме яйцето и подправките и омесваме добре. Разстиламе каймата върху намазан с мазнина кръгъл съд - тава, йенска тенджера, форма за пай.

Запичаме този пласт за около 15 мин. През това време в загрята мазнина запържваме скълцан чесън. Към него прибавяме доматено пюре с малко вода и подправяме на вкус.

Този сос изсипваме върху каймата като втори пласт.

Сварените предварително картофи намачкваме с маслото, слагаме сол на вкус и тях разстиламе като трети пласт.

Най-отгоре слагаме настърган кашкавал и запичаме за още около 15-20 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар