Свински крачета в гювеч

26/10/2017
Биляна
отБилянаИноватор1813972413
"Деликатес само за най-големите ценители на мръвката."
Приготвяне25 мин.
Готвене480 мин.
Общо505 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 971
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински крачета - 4 бр.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • армеева чорба - 2 ч. ч.
  • дафинов лист - 2 листа
  • олио - 3 с. л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселата зелка се нарязва и се слага в гювеча. Полива се с олиото и се добавя дафиновият лист, черен пипер и сол според вкуса на всеки. Всичко се разбърква хубаво.

Крачетата се изчистват много хубаво и се заравят в зелето. Поливат се с армеевата чорба. Слага се капакът на гювеча.

В купа се забърква лепкаво тесто от брашно и олио. С това тесто се замазва капакът на гювеча.

Всичко това се пече във фурна цяла нощ на 50 градуса. На сутринта гювеча се изважда от фурната и се отваря.

Крачетата се изравят от зелето и без капак се връща във фурната. Тогава се вдигат градусите на 200 и се пече до зачервяване на крачетата.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.10.2017 19:34
Бибе, тази рецепта е за всички любители на домашната тип селска кухня като мен. Аз крачета не ям, но с удоволствие бих я опитала, защото съм сигурна че ще е вкусно. С лют пипер и домашен хляб ще трепач!
1
0
Биляна
Биляна
26.10.2017 19:46
няколко пъти съм пробвала точно и с лют пипер, наистина е много вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв