Кюфтета по Трънски

Кюфтета по Трънски
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Толкова сочни и ароматни кюфтета сте опитвали ама друг път. Я хапнете и тогава говорете"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 250 г
  • свинска кайма - 250 г
  • картофи - 2 бр.
  • печени чушки - 2 бр.червени
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1/2 к.л.
  • джоджен - 3 - 4 листенца
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете два сурови картофа и ги рендосайте на едро ренде.

Опечете две червени чушки и ги накълцайте на дребно.

Нарежете лука, магданоза и джоджена на ситно.

В купа сложете двата вида кайма и към нея прибавете картофите, чушките, лука, яйцето, содата, джоджена, магданоза, черният пипер и сол на вкус.

Омесете всичко заедно и оставете получената смес да престои около един час.

След това от нея направете кюфтета и ги оваляйте в брашно.

Загрейте олиото и изпържете на тих огън от двете страни кюфтетата.

Сервирайте ги топли с гарнитура по желание.

Аз ги поднасям върху канапе от Трънско кьопоолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Кюфтета - деликатес станаха! Относно картофите, след рендосване леко се изтисква водата, защото иначе става много рядка сместа с каймата!!!
22.03.2022 20:49
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Лично аз не ги осолявам и не ги изстисквам, просто ги рендосвам и ги слагам в каймата.
18.05.2018 13:01
1
1
Покажи всички подкоментари
Зори
Зори
Гери, суровите картофи след като се настържат на ренде, посоляват ли се със сол, за да може да им се изцеди водата или направо така се омесват с каймата?
18.05.2018 12:12
1