Карамелен пай с круши

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
30/10/2017
"Почерпих колежките с този пай, а те не спряха да питат за рецептата "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 698
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тава - кръгла с диаметър 26 см.

В съд на котлона карамелизирайте захарта за плънката. След като се втечни и придобие светлокарамелен цвят, дръпнете съда и сипете сметаната. Внимавайте много да не се изгорите, тъй като дори само парата, пари много.

Върнете съда на котлона и бъркайте докато се разтопи карамелът. При готовност оставете соса да се охлади, като отделите малко по желание за сервиране.

Направете тестото, като смесите всички продукти. Маслото трябва да е съвсем студено и нарязано на кубчета. Започнете да триете маслото със сухите съставки докато се получат трохи. Съберете тестото на топка. Увийте в свежо фолио и приберете в хладилника за около 30 минути да се охлади.

Обелете и нарежете на кубчета крушите. Добавете ги в охладения сос с посоченото количество брашно и разбъркайте хубаво.

Извадете тестото от хладилника и върху хартия за печене разточете блат с диаметър около 30 см.

Заедно с хартия поставете блата в тавата за печене и изрежете излишното от хартия и тесто. Набодете дъното с вилица на няколко места и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Печете около 10 минути. Извадете и изсипете плънката във формата. Отгоре посипете с натрошените на дребно маслени бисквити. Върнете пая във фурната и печете на 160 градуса за около 45 минути.

Преди да нарежете, оставете сладкиша да изстине.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар